Honden trimsalon DogsDelight Zuid-Limburg regio vijlen lemiers vaals gulpen epen voerendaal schin op geul – over ons

Trimsalon Dogs Delight

De naam Dogs Delight is niet zomaar gekozen. Buiten dat het leuk klinkt past ook ook de betekenis van het woord goed bij mijn werk. Delight betekent onder andere: genoegen, genot, behagen scheppen, verheugen en dat is hoe ik de honden wil behandelen. Dit lukt bij de ene hond beter dan bij de andere, maar het is wel altijd mijn uitgangspunt. Daarom staat het welzijn van de hond in mijn trimsalon altijd centraal.

Omdat ik meestal maar 1 hond tegelijk in de trimsalon heb, kan ik deze mijn volledige aandacht geven en de hond met liefde verzorgen.
Ik ben gediplomeerd trimster en doe er alles aan om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen in mijn vakgebied. Ik gebruik enkel professionele producten en materialen in de trimsalon.

Wat gebeurt er in de trimsalon

Als de hond bij mij binnenkomt zal ik eerst proberen om hem met een snoepje of een knuffel op zijn gemak te stellen. Daarna gaat de hond op tafel en begint de trimbeurt. Ik kijk de oren na en pluk en/of reinig ze, de nagels worden geknipt en de vacht voorgewerkt.
Alle honden(op sommige plukhonden na) gaan in bad en worden drooggeföhnd. Daarna begin ik met de verdere afwerking. Bij alle handelingen moet ik kijken in hoeverre de hond het toelaat. Bij de meeste honden is de trimbeurt geen probleem. Maar ik houd de grenzen van de hond altijd in de gaten. Als een hond zijn grens aangeeft als ik bijvoorbeeld de nagels wil knippen, zal ik zeker proberen om met wat extra geduld de hond toch zover te krijgen. Het welzijn van de hond staat bij mij altijd voorop!
Voor veel honden zijn er verschillende modelen en haarlengtes mogelijk, laat me weten wat je mooi vindt en dan kunnen we samen kijken wat voor jouw hond het beste is.

 

Wat kost een trimbeurt?

De prijs van de trimbeurt hangt af van een aantal factoren. De grootte van de hond, de conditie van de vacht, welke behandeling er nodig is en hoe de hond meewerkt.
Dit kan €25 zijn voor het wassen van een chihuahua tot €140 voor een Newfoundlander met extra werk. Vaak kan ik telefonisch wel een indicatie geven.

 

Hoe lang duurt het?

Ook dat varieert van 1 uurtje tot soms wel 4 uur. Vooraf kan ik ook daar wel een inschatting van maken.

 

Ook kun je zelf aan een fijne trimbeurt van je hond bijdragen.

Als eerste is het belangrijk dat je je hond voor de afspraak goed hebt uitgelaten. Dan staat hij meteen een stuk lekkerder op tafel.
Het is ook handig om hem niet vlak voor de afspraak te voeren. Ik zal tijdens de behandeling af en toe een snoepje geven om alles wat soepeler te laten verlopen. Dat werkt natuurlijk het beste als de hond nog niet gegeten heeft.
Bij veel langharige honden zijn klitten een probleem. Het is voor mij geen probleem om de vacht hier en daar te ontdoen van een klit. Gaat het echter langer duren om de hond klitvrij te maken, zal het ook meer gaan kosten. Maar er is een grens, als de klitten/vilt te erg is, kan ik alleen nog alles kort scheren. Het is daarom verstandig om op tijd een nieuwe afspraak te maken en tussen de trimbeurten zelf goed te borstelen.
Verder is het belangrijk dat de hond vrij van vlooien is.
Als er lichamelijke problemen zijn of bijzonderheden in het gedrag van de hond, is dit ook fijn om van te voren te weten. Zodat ik er rekening mee kan houden en de trimbeurt voor de hond en mij prettig kan verlopen.